Skip to main content

Minska månadsavgift med kapitaltillskott

Det börjar bli mer och mer populärt att bostadsrättsinnehavarna skjuter till kapital till föreningen för att förbättra ekonomin och sänka sina boendekostnader. Genom att skjuta till kapital till föreningen kan föreningen lösa bort de lån som belastar den. Sedan tar bostadsrättsinnehavarna själva lånen privat. På så sätt får man ner föreningens kostnader och kan då sänka föreningens månadsavgifter.

De lån som privatpersonerna istället tar i sitt namn får de dessutom räntereduktion på, ett avdrag som föreningen inte kan göra. På så sätt blir det många gånger billigare per månad för bostadsrättsinnehavarna, samtidigt som föreningen har fått en bättre ekonomi. I många fall leder också denna typen av kapitaltillskott till en värdeökning på föreningens lägenheter.

Bostadsrättsägarnas Riksförbund har tecknat ett avtal med Jurideko Fastighetspartners som är en mycket kompetens leverantör av den tjänst som föreningar många gånger behöver hjälp med i denna processen. Kontakta oss så kopplar vi er till rätt kontaktperson på Jurideko om detta skulle kunna vara intressant för er förening.

Du når oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 08-778 78 14