Skip to main content

Integritetspolicy

Integritetspolicy för medlemmar i Bostadsrättsägarnas Riksförbund

Bostadsrättsägarnas Riksförbund behandlar personuppgifter om sina medlemmar på ett säkert och ansvarsfullt sätt vilket innebär att vi följer det som åligger oss genom att följa GDPR, dataskyddslagen. Personuppgifter som vi hanterar är personnummer, namn, adress, epost-adress, mobilnummer och medlemsinformation. Vi sparar vi dina uppgifter så länge som du fortsätter att vara medlem hos oss för att kunna tillhandahålla våra tjänster, samt för att du som medlem ska kunna ta del av våra medlemsförmåner. Vi lämnar bara ut dina personuppgifter när någon av våra samarbetspartners frågar efter medlemsstatus, det vill säga om medlemsavgiften är betald. Om du säger upp ditt medlemskap hos oss så gallras dina personuppgifter bort senast cirka två efter vi fått kännedom om uppsägningen. Vi lämnar bara ut dina personuppgifter när någon av våra samarbetspartners frågar efter medlemsstatus.

Rätt att begära information

Du har rätt att begära information om de personuppgifter om dig som vi behandlar, och att få uppgifter rättade. Observera att vi enbart har tillgång till personuppgifter som behövs för vår egen verksamhet, till exempel fakturering, medlemsstatus och mejlutskick. I enlighet med GDPR har du även rätt att begära:

  • Tillgång till, rättelse och radering av, personuppgifter 
  • Begränsning av behandling, invändning mot behandling och dataportabilitet 
  • Rätt att återkalla ditt samtycke till behandling av personuppgifter och känsliga personuppgifter.

 Du har även rätt att klaga till Datainspektionen som är tillsynsmyndighet. För frågor och ytterligare information är du välkommen att kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 08-778 78 14