Skip to main content

Stockholm: 90-åring får rätt mot brf – kan fortsätta hyra ut lägenheten

 

COLOURBOX30311671_kopia.jpg

 

En 90-årig bostadsrättshavare i Vallentuna utanför Stockholm har under det senaste året hyrt ut sin lägenhet i andrahand på grund av vistelse på äldreboende och önskade få fortsätta med det, men föreningen sade nej. Nu har hyresnämnden givit 90-åringen rätt, rapporterar Mitt i.

Hyresnämnden har avgjort en tvist mellan en brf och en 90-årig bostadsrättshavare gällande fortsatt andrahandsuthyrning, något som Mitt i Vallentuna nyligen rapporterat om. 

På grund av vistelse på äldreboende har en 90-årig bostadsrättshavare haft sin lägenhet uthyrd i andrahand under det senaste året. Bostadsrätten finns i en förening i Vallentuna utanför Stockholm och 90-åringen ska ha innehaft lägenheten i 20 års tid.

När 90-åringen ville få andrahandskontraktet med hyresgästen förlängt i ett år sade brf-styrelsen nej.

Därefter blev frågan till ett ärende i hyresnämnden där representanter från brf-styrelsen lyfte svårigheter med att få medlemmar engagerade i föreningen, samt att det finns många äldre boende i huset.

Anhöriga till 90-åringen uppgav att vistelsen på äldreboendet hängde ihop med en sjukdom som svängde och att bostadsrättshavaren upplevde en trygghet i att kunna flytta hem igen.

Hyresnämnden valde att gå på bostadsrättshavarens linje och 90-åringen fick därmed rätt att fortsätta hyra ut sin lägenhet i andrahand. 

Text: Bostadsrättsnytt

Bild: Colourbox